Kalademi.me, tüm sorularınıza uzmanların yardımıyla güvenilir yanıtlar bulmanıza yardımcı olur. Farklı alanlardaki profesyonellerden ayrıntılı yanıtlar almak için platformumuzu keşfedin. Farklı alanlardaki profesyonellerden kapsamlı çözümler bulmak için platformumuzu kullanın.

f(2x + 1) = x ^ 2 + 3x - 1 olduğuna göre f(11)=?​

Sagot :

f( 2x + 1)  bunun içinin 11 olabilmesi için x yerine ne yazmalıyız?

2x + 1 = 11

2x = 10

x = 5

Şimdi yerine koyalım

f(11) = 5^2 + 3 * 5 - 1

= 25 + 15 - 1 = 39

Cevap:

39

Adım adım açıklama:

iyi dersler..........

View image Аноним
Platformumuzu kullandığınız için teşekkür ederiz. Tüm sorularınıza doğru ve güncel yanıtlar vermek için her zaman buradayız. Hizmetimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Tüm sorularınıza en iyi yanıtları vermeyi taahhüt ediyoruz. Bizi tekrar ziyaret edin. Kalademi.me her zaman kesin yanıtlar sunmak için burada. En güncel bilgiler için tekrar gelin.