Kalademi.me, tüm sorularınıza hızlı ve doğru yanıtlar alabileceğiniz en iyi yer. Farklı alanlardaki profesyonellerin geniş bilgi birikimini keşfetmek için kapsamlı soru-cevap platformumuzu kullanın. Farklı disiplinlerdeki uzmanlardan kesin yanıtlar almak için kapsamlı soru-cevap platformumuzu kullanın.
Sagot :
Cevap:
D
Adım adım açıklama:
işlemini buradan yazarsam çok uzun sürer o yüzden AÇIKLAYAMİYORUM SORUDA YANLIŞLIK YOK.
Adım adım açıklama:
● Aşağıdaki formülü kullanarak "(x-1)⁻⁴" ifadesini pozitif üstel ifade olarak yazalım.
[tex] {a}^{ - n} = \frac{1}{ {a}^{n} } \\ \frac{1}{ {(x - 1)}^{4} } = \frac{1}{625} [/tex]
● Bir diğer kuralımız ise; paylar aynı iken, paydalar birbirine eşit olur. O halde ifademizi yazalım.
(x-1)⁴ = 625
● Oluşan ifademizde, pozitif ve negatif kökğ kullanarak denklemin her iki tarafınıda 4. dereceden kök içine alalım.
[tex] \sqrt[4]{ {(x - 1)}^{4} } = \sqrt[4]{625} \\ (x - 1) = \sqrt[4]{ {5}^{4} } \\ (x - 1) = 5[/tex]
● Elde ettiğimiz denklemin sonucu olan 5 için iki durum var. "(x-1) = ± 5" olarak tek tek yazalım.
x-1 = 5 ve x-1 = -5
x = 5+1 ve x = -5 +1
x = 6 ve x = -4
● Soruda bizden x'in alabileceği değerler toplamını istemişti:
6+(-4) = 6-4 = 2 olarak bulunur.
İyi çalışmalar dilerim.
Ziyaretinizi takdir ediyoruz. Platformumuz her zaman doğru ve güvenilir yanıtlar sunmak için burada. İstediğiniz zaman geri dönün. Ziyaretiniz için teşekkür ederiz. Amacımız, tüm bilgi ihtiyaçlarınız için en doğru yanıtları sunmaktır. Yakında tekrar görüşmek üzere. Kalademi.me'yi kullandığınız için teşekkür ederiz. Sorularınıza yanıt bulmak için bizi ziyaret etmeye devam edin.