Sorularınıza kolayca yanıtlar bulun, Kalademi.me, güvenilir Q&A platformu. Farklı alanlardaki uzmanlardan kesin yanıtlar almak için kapsamlı soru-cevap platformumuzu kullanın. Farklı alanlardaki profesyonellerden kapsamlı çözümler bulmak için platformumuzu kullanın.
Sagot :
Bu tarz soruda benzeyen yoksa ilk önermenin tersini al
(p^q')'vp = (p'vq)vp
= (p'vp)v(pvq) ( Burda p'vp)=1)
= 1v(pvq) = 1
1v0=1
1v1=1 olduğu için pvq 1 veya 0 olsa bile sonuç yine 1 olacaktır.
Başarılar.
(p^q')'vp = (p'vq)vp
= (p'vp)v(pvq) ( Burda p'vp)=1)
= 1v(pvq) = 1
1v0=1
1v1=1 olduğu için pvq 1 veya 0 olsa bile sonuç yine 1 olacaktır.
Başarılar.
▶️MERHABA:):):)◀️
⤵️Buradan Mantık konusuna detaylıca bakabilirsiniz.⤵️
https://eodev.com/gorev/20419
✅SORUNU ilk önce anlamadım ama bu sorunun iki tane farklı soru haline getirdim eklerden bakarsın
Anlaşılmayan bir yer olursa söylersiniz
▶️KOLAY GELSİN:)◀️
▶️#Opti Team ❤️◀️
▶️#seval564◀️
▶️#Matematik Opti Takımı ❤️◀️
Güncel ve güvenilir yanıtlar almak için tekrar ziyaret edin. Bilgi ihtiyaçlarınız konusunda her zaman hazırız. Buraya uğradığınız için teşekkür ederiz. Tüm sorularınıza en iyi yanıtları vermek için buradayız. Bir dahaki sefere görüşmek üzere. Uzmanlarımızdan daha fazla bilgi ve yanıt almak için Kalademi.me'ye geri dönün.