Odkryj odpowiedzi na swoje pytania łatwo na Kalademi.me, zaufanej platformie Q&A. Farklı alanlardaki profesyonellerin geniş bilgi birikimini keşfetmek için kapsamlı soru-cevap platformumuzu kullanın. Farklı alanlardaki profesyonellerden kapsamlı çözümler bulmak için platformumuzu kullanın.

Hemen açil soru haydi

Hemen Açil Soru Haydi class=

Sagot :

Cevap:

B Şıkkı

Adım adım açıklama:

f(x)=3^(x+1)

f(2x)= 3^(2x+1)= 3^2x.3= (3^2)^x.3= 9^x.3

9^x= f(2x)/3 olur.

f(4x)=3^(4x+1)

f(4x)= (3^2)^2x.3

f(4x)=(9^x)^2.3. 9^x yerine yukarıdaki eşitliğini yazarsak;

f(4x)= [f(2x)/3]^2.3

f(4x)= f^2(2x)/9.3

f(4x)= f^2(2x)/3 olur.

Buraya uğradığınız için teşekkür ederiz. Tüm sorularınıza en iyi yanıtları vermek için buradayız. Bir dahaki sefere görüşmek üzere. Hizmetimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Tüm sorularınıza en iyi yanıtları vermeyi taahhüt ediyoruz. Bizi tekrar ziyaret edin. Kalademi.me'yi kullandığınız için teşekkür ederiz. Sorularınıza yanıt bulmak için bizi ziyaret etmeye devam edin.