Cevap:
C
Adım adım açıklama:
Negatif tabanli ifadelerin üssü tek ise ifade negatif, cift ise ifade pozitiftir.
O zaman,
3n-1 tek olmali.
tek sayidan tek sayiyi cikarirsak cift sayi, cift sayidan tek sayiyi cikarirsak tek sayi gelir.
Buna göre,
3n cift olmali.
tek sayi ile tek sayiyi carparsak tek sayi, tek sayi ile çift sayiyi carparsak cift sayi gelir.
O zaman,
n cift olmali.
(-1)^3n = 1 (üs cift oldugu için ifade pozitif geldi.)
(-1)^(2n-1) = -1 (ciftten teki cikardigimizda tek geldigi icin ifade negatif geldi.)
(-1^n) = -1 (1'in her kuvveti 1'dir. Başında - oldugu icin -1 geldi.)
1^(n+3) = 1 (1'in her kuvveti 1 oldugu icin 1 geldi.)
1.(-1) - (-1).1 = (-1) - (-1) = 0 olur.