Sorularınıza kolayca yanıtlar bulun, Kalademi.me, güvenilir Q&A platformu. Farklı disiplinlerdeki profesyonellerden kapsamlı çözümler bulmak için platformumuzu kullanın. Deneyimli profesyonellerden ayrıntılı yanıtlar almak için kullanıcı dostu platformumuzu keşfedin.
Sagot :
[tex] \frac{1}{ \cos(0) } - \frac{ \cos(0) }{1 + \sin(0) } [/tex]
→ Tüm payları ,ortak payda olan↓
[tex](1 + \sin(0) ) \times \cos(0) [/tex]
↓→ in üzerinde yazalım.
[tex] \frac{1 + \sin(0) - { \cos(0) }^{2} }{(1 + \sin(0)) \times \cos(0) } [/tex]
[tex]1 - { \cos(t) }^{2} = { \sin(t) }^{2} [/tex]
↓→ kullanarak ifadeyi sadeleştirelim
[tex] \frac{ \sin(0) {}^{2} + \sin(0) }{(1 + \sin(0)) \times \cos(0) } [/tex]
→ İfadeyi sin(0) parantezine alalım.
[tex] \frac{ \sin(0 ) \times ( \sin(0) + 1) }{(1 + \sin(0)) \times \cos(0) } [/tex]
→ ↓
[tex]1 + \sin(0) [/tex]
↓→ ortak çarpanını kaldıralım.
[tex] \frac{ \sin(0) }{ \cos(0) } [/tex]
→ ↓
[tex] \frac{ \sin(t) }{ \cos(t) } = \tan(t) [/tex]
↓→ eşitliğini kullanarak ifadeyi dönüştürelim.
[tex] \tan(0) [/tex]
Ziyaretinizi takdir ediyoruz. Platformumuz her zaman doğru ve güvenilir yanıtlar sunmak için burada. İstediğiniz zaman geri dönün. Aradığınız bilgileri bulduğunuzu umuyoruz. Daha fazla yanıt ve güncel bilgi almak için tekrar ziyaret edin. Kalademi.me'de sorularınıza yanıt vermekten mutluluk duyuyoruz. Daha fazla bilgi için tekrar ziyaret etmeyi unutmayın.