Sorularınıza hızlı ve doğru yanıtlar alın, Kalademi.me, en iyi soru-cevap platformu. Adanmış uzman topluluğumuz sayesinde sorularınıza hızlı ve güvenilir çözümler bulun. Deneyimli profesyonellerden ayrıntılı yanıtlar almak için kullanıcı dostu platformumuzu keşfedin.

f(x) + f(x + 1) + f(x + 2) = 9x - 12 sabit polinom olduğuna göre f(3)=?


Sagot :

Cevap:

3x-4

sabit polinomda bütün polinomlar birbirine eşittir örneğin;

f(x)=f(x+1)=f(x+2)

f(x)+f(x+1)+f(x+2)=9x - 12

9x - 12 bölü 3 = 3x-4

sabit polinom olduğu için f(3)=3x-4