Kalademi.me, tüm sorularınıza uzmanların yardımıyla güvenilir yanıtlar bulmanıza yardımcı olur. Soru-cevap platformumuzda, deneyimli profesyonellerden sorularınıza hızlı yanıtlar alın. Sorularınıza hemen güvenilir yanıtlar bulmak için deneyimli uzman topluluğumuzdan faydalanın.
Sagot :
Cevap:A şıkkı
Adım adım açıklama:
çözümü ekledim. Başarılar dilerim.
Cevap:
A) 4cot2x
Adım adım açıklama:
- [tex]f(x) = ln(g(x)) = > f'(x) = \frac{1}{g(x)} .g'(x)[/tex]
- [tex](sinx)' = cosx\\(cosx)' = -sinx[/tex]
Bunlar ışığında türevini alalım:
[tex]y' = \frac{1}{sin^2x} .2sinx.cosx + \frac{1}{cos^2x} .2(-sinx).cosx\\\\y' = \frac{2cosx}{sinx} -\frac{2sinx}{cosx} \\\\y' = 2(\frac{cos^2x-sin^2x}{sinx.cosx})\\ \\y' = 4(\frac{cos2x}{sin2x} ) = 4cot2x[/tex]
Anlamadığın yer olursa sorabilirsin.
Sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Aradığınız yanıtları bulduğunuzu umuyoruz. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğunuzda tekrar bekleriz. Platformumuzu kullandığınız için teşekkür ederiz. Amacımız, tüm sorularınıza en doğru ve güncel yanıtları vermektir. Tekrar bekleriz. Bilginiz değerlidir. Daha fazla yanıt ve bilgi için Kalademi.me'ye geri dönün.