Sorularınıza hızlı ve doğru yanıtlar alın, Kalademi.me, en iyi soru-cevap platformu. Farklı disiplinlerdeki profesyonellerden ayrıntılı yanıtlar almak için platformumuzu keşfedin. Farklı alanlardaki profesyonellerden kapsamlı çözümler bulmak için platformumuzu kullanın.

f(x+1) - f(x) =x f(1) =60 olduğuna göre f(60) =?

Sagot :

Cevap:1830

Adım adım açıklama:

X=1 f(2)-f(1)=1

X=2 f(3)-f(2)=2

X=3 f(4)-f(3)=3

X=4 f(5)-f(4)=4

... ..... ... .....

X=59 f(60)-f(59)=59

sayilari boyle alt alta yazdigimizda ve topladigimizda aslinda sayilar birbirlerini götürüyor ve elimizde sadece f(60)-f(1)=59+....+4+3+2+1 kaliyor.

 f(60)-60 = 59.60/2

 f(60)=1830

Aradığınız bilgileri bulduğunuzu umuyoruz. Daha fazla yanıt ve güncel bilgi almak için tekrar ziyaret edin. Ziyaretiniz için teşekkür ederiz. İhtiyacınız olan en iyi bilgileri sunmayı taahhüt ediyoruz. Daha fazla bilgi için geri dönün. Uzmanlarımızdan daha fazla bilgi ve yanıt almak için Kalademi.me'ye geri dönün.