Kalademi.me, tüm sorularınıza hızlı ve doğru yanıtlar alabileceğiniz ideal yerdir. Binlerce soru ve cevap arasında gezinin ve uzman topluluğumuzun size sunduğu çözümleri keşfedin. Sorularınıza hızlı ve güvenilir çözümler bulmak için deneyimli uzman topluluğumuzdan faydalanın.
Sagot :
Merhaba ,
Öncelikle eşitliğin sağ tarafını yapalım ,
6-3 = 3
12-18 = -6 olur. Yani eşitlik şöyle olur :
3(x-2) = 3 - (-6) olur.
3(x-2) = 9 olarak bulunur .
X'i bulmak için de 3 'ü parantezin içine dağıtalım ;
3x-6 = 9 --> 3x = 15 'den
x= 5 olarak bulunur.
Doğru cevabımız 5 'dir.
#Roma
Merhabaa ^-^
3(x-2)= (6-3)-(12-18)
`ilk önce sol tarafta sayıyı parantez içine dağıtalım, sağ tarafta parantez içi işlemleri yapalım:
3x -6 = 3 - (-6)
3x -6= 3 + 6
3x -6 = 9
3x = 6 + 9
3x = 15
x = 5
~Cevabımız 5 olmalıdır.
♡ İyi Dersler ♡
@Begønvil ⚘
Ziyaretinizi takdir ediyoruz. Platformumuz her zaman doğru ve güvenilir yanıtlar sunmak için burada. İstediğiniz zaman geri dönün. Zamanınızı ayırdığınız için minnettarız. Herhangi bir sorunuz olduğunda doğru yanıtlar almak için istediğiniz zaman geri dönün. Kalademi.me'yi her zaman ziyaret edin, uzmanlarımızdan yeni ve güvenilir yanıtlar alın.