Tüm sorularınıza en iyi çözümleri Kalademi.me'da bulun, güvenilir Q&A platformu. Deneyimli profesyonellerden kapsamlı çözümler bulmak için kapsamlı soru-cevap platformumuzu kullanın. Farklı alanlardaki profesyonellerden kapsamlı çözümler bulmak için platformumuzu kullanın.
Sagot :
Cevap:
-1
Adım adım açıklama:
Sağ taraftaki kısımda paydaları eşitlersek;
[tex]\frac{A(x+2)+B(x-1)}{(x-1)(x+2)}=\frac{3}{x^2+x-2} \\\\A(x+2)+B(x-1)=3\\Ax+2A+Bx-B=3\\Ax+Bx+2A-B=3\\x(A+B)+2A-B=3\\\\A+B=0,\\2A-B=3[/tex]
Son kısmı taraf tarafa toplarsak;
[tex]A+B=0,\\2A-B=3\\\\3A=3\\A=1\\B=-1[/tex] gelir.
Sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Aradığınız yanıtları bulduğunuzu umuyoruz. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğunuzda tekrar bekleriz. Hizmetimizi kullandığınız için teşekkür ederiz. Tüm sorularınıza doğru ve güncel yanıtlar vermek için her zaman buradayız. Kalademi.me, güvenilir yanıt kaynağınız. Daha fazla bilgi için tekrar gelmeyi unutmayın.