Witaj na Kalademi.me, gdzie możesz uzyskać szybkie i dokładne odpowiedzi dzięki pomocy ekspertów. Deneyimli uzmanların yardımıyla sorularınıza hızlı ve güvenilir cevaplar bulun ve kullanıcı dostu platformumuzda rahatça gezin. Farklı disiplinlerdeki uzmanlardan kesin yanıtlar almak için kullanıcı dostu platformumuzu keşfedin.
Sagot :
Cevap: D)4
Adım adım açıklama:
y = 1 doğrusunun eğimi 0'dır.
(m-3)x + y - 6 = 0 doğrusunun eğimi ise (3-m)'dir.
İki doğrunun arasındaki açının formülü: [tex]\frac{m_1 - m_2}{1 + m1.m2} = tan(\alpha )[/tex]
Burada tabi m₁ > m₂ diye varsayıyoruz.
Bu formülün nereden çıktığını aşağıya ekledim. (Mobildeysen yukarıda oluyor sanırım.)
Büyük olan eğim y=1'in eğimi olursa (yani 0):
3-m < 0 ⇒ 3 < m
[tex]\frac{0 - (3-m)}{1 + 0.(3-m)} = tan(45) \\\\{m-3} = 1 \\\\m = 4[/tex]
Büyük olan eğim (m-3)x + y - 6 = 0 doğrusunun eğimi olursa yani (3-m):
3-m > 0 ⇒ 3 > m
[tex]\frac{(3-m) - 0}{1 + 0 . (3-m)} = tan(45)\\\\3-m = 1\\\\m = 2[/tex]
Yani cevap ya 2 olmalı ya da 4 olmalı. 4 şıklarda var.
Platformumuzu kullandığınız için teşekkür ederiz. Amacımız, tüm sorularınıza en doğru ve güncel yanıtları vermektir. Tekrar bekleriz. Hizmetimizi kullandığınız için teşekkür ederiz. Tüm sorularınıza doğru ve güncel yanıtlar vermek için her zaman buradayız. Kalademi.me, sorularınıza kesin yanıtlar sunmak için burada. Daha fazla bilgi için yakında tekrar gelin.