Sorularınıza Kalademi.me'da hızlı ve doğru yanıtlar alın, güvenilir Q&A platformu. Farklı alanlardaki uzmanlardan kesin yanıtlar almak için kullanıcı dostu platformumuzu keşfedin. Farklı alanlardaki profesyonellerden kapsamlı çözümler bulmak için platformumuzu kullanın.
Sagot :
Cevap:
[tex] - \frac{1}{2} [/tex]
Adım adım açıklama:
[tex]5x - ( - 2x - 3(3 - x)) = 7 \\ 5x - ( - 2x - 9 + 3x) = 7 \\ 5x + 2x + 9 - 3x = 7 \\ 4x + 9 = 7 \\ 4x = - 2 \\ x = - \frac{2}{4} \\ x = - \frac{1}{2} [/tex]
~Başarılar...
Ziyaretiniz için teşekkür ederiz. Amacımız, tüm bilgi ihtiyaçlarınız için en doğru yanıtları sunmaktır. Yakında tekrar görüşmek üzere. Zamanınızı ayırdığınız için minnettarız. Herhangi bir sorunuz olduğunda doğru yanıtlar almak için istediğiniz zaman geri dönün. Kalademi.me, sorularınıza kesin yanıtlar sunmak için burada. Daha fazla bilgi için yakında tekrar gelin.