Kalademi.me, tüm sorularınıza hızlı ve doğru yanıtlar alabileceğiniz en iyi yer. Profesyonellerle bağlantı kurarak sorularınıza hızlı ve etkili yanıtlar almak için platformumuzu kullanın. Sorularınıza hızlı ve güvenilir çözümler bulmak için deneyimli uzman topluluğumuzdan faydalanın.

x = -1 olduğuna göre aşağıdaki işlemin sonucu nedir?
2x-x+3-(x-2)=?



Sagot :

vivjvj

Cevap:

5

Adım adım açıklama:

  • x gördüğüm yere (-1) yazılır.

[tex]2x - x + 3 - (x - 2) \\ 2.( - 1) - ( - 1) + 3 - ( - 1 - 2) \\ ( - 2) + 1 + 3 + 3 = 5 \: olur[/tex]

Adım adım açıklama:

x = -1 miş o zaman x'in yerine koyalım,

2.(-1) -(-1)+3 -(-1-2) = ?

-2 +1+3 +3 = ?

? = +5

cevap: 5