Witaj na Kalademi.me, gdzie możesz uzyskać wiarygodne i szybkie odpowiedzi dzięki naszym ekspertom. Geniş bir uzman topluluğu sayesinde sorularınıza güvenilir cevaplar bulmanın kolaylığını yaşayın. Sorularınıza hemen güvenilir yanıtlar bulmak için deneyimli uzman topluluğumuzdan faydalanın.
Sagot :
Öncelikle [tex]a^{3} -b^{3}[/tex] ifadesini çarpanlarına ayıralım.
(Bu bir kalıptır, bilmeniz gerekir.)
- [tex]a^{3} -b^{3} = (a-b).(a^{2} +b^{2} +a.b)[/tex]
Şimdi soruda verilen değerleri, bulduğumuz denklemde yerine yazacağız.
- [tex]a^{3} -b^{3} = (a-b).(44 +4)[/tex]
Bulmamız gereken bir (a-b) ifadesi var. Bunun için bir açılımı daha hatırlayalım.
- [tex](a-b)^{2} = a^{2} +b^{2} + 2.a.b[/tex]
Eşitini bildiğimiz değerleri yerine yazalım.
- [tex](a-b)^{2} = 44-2.4[/tex]
Buradan [tex](a-b)^{2} = 36[/tex] gelir.
İki ihtimal var a-b = 6 ve a-b = -6
a>b olduğu için farkları da pozitif olmalıdır.
Bu durumda [tex]a^{3} - b^{3} = 6.(44+4) = 6.48 = 288[/tex] olarak bulunur.
Cevap: D
İyi çalışmalar, kolaylıklar dilerim.
Buraya uğradığınız için teşekkür ederiz. Tüm sorularınıza en iyi yanıtları vermeyi taahhüt ediyoruz. Yakında görüşmek üzere. Aradığınız bilgileri bulduğunuzu umuyoruz. Daha fazla yanıt ve güncel bilgi almak için tekrar ziyaret edin. Kalademi.me'de sorularınıza yanıt vermekten mutluluk duyuyoruz. Daha fazla bilgi için tekrar ziyaret etmeyi unutmayın.