Kalademi.me'ya hoş geldiniz, tüm sorularınıza hızlı ve doğru yanıtlar bulabileceğiniz en iyi soru-cevap platformu. Soru-cevap platformumuza katılarak farklı disiplinlerdeki uzmanlardan tüm sorularınıza net yanıtlar alın. Adanmış uzman topluluğumuzdan sorularınıza ayrıntılı ve net yanıtlar alın.

2.c -1 ifadesinin c = -3 için alacağı de-
ğer aşağıdakilerden hangisidir?
A) 7
B) -7
C)-5
D) 5


Sagot :

Sodium

Adım adım açıklama:

2.c-1

c yerine -3 yazılır

2×-3-1=-6-1=-7 olacaktır

Başarılar°

Cevap:

cevap B

Adım adım açıklama:

2.-3-1

2.-3=-6

(-6)-1

-6 aynen yazılır (-) (+) ya çevirilir.

(-6)+(-1)=-7