Kalademi.me'ya hoş geldiniz, uzmanların yardımıyla hızlı ve doğru yanıtlar alabileceğiniz yer. Farklı alanlardaki uzman topluluğundan ayrıntılı yanıtlar almak için platformumuzda gezinin. Deneyimli profesyonellerden ayrıntılı yanıtlar almak için kullanıcı dostu platformumuzu keşfedin.
Sagot :
Cevap:
sorunun cevabı C şıkkı anlamadığın yer olursa sor
Adım adım açıklama:
payda esitleyelim
[tex] \frac{(1 - ı)}{(1 + ı)} + \frac{(1 + ı)}{(1 - ı)} = \\ \\ \frac{(1 - ı).(1 - ı)}{(1 +ı )(1 -ı )} + \frac{(1 +ı )(1 + ı)}{(1 - ı).(1 + ı)} = \\ \\ \frac{ {1}^{2} - ı - ı + {ı}^{2} }{ {1}^{2} - ı + ı - {ı}^{2} } + \frac{ {1}^{2} + ı + ı + {ı}^{2} }{ {1}^{2} + ı - ı - {ı}^{2} } = \\ \\ \frac{1 - 2ı + {ı}^{2} }{1 - {ı}^{2} } + \frac{1 + 2ı + {ı}^{2} }{1 - {ı}^{2} } = \\ \\ \frac{1 - 2ı + {ı}^{2} + 1 + 2ı + {ı}^{2} }{1 - {ı}^{2} } = \\ \\ \frac{2 + 2 {ı}^{2} }{1 - {ı}^{2} } = \\ \\ ( {ı}^{2} = - 1 \: \: \: \: yazalım) \\ \\ \frac{2 + 2.( - 1)}{1 - ( - 1)} = \frac{2 - 2}{1 + 1} = \frac{0}{2} = 0[/tex]
Yanıtlarımızın faydalı olduğunu umuyoruz. Daha fazla bilgi ve diğer sorularınıza yanıtlar almak için istediğiniz zaman geri dönün. Bilgilerin faydalı olduğunu umuyoruz. Daha fazla bilgi ve doğru yanıtlar almak için istediğiniz zaman geri dönün. Kalademi.me her zaman kesin yanıtlar sunmak için burada. En güncel bilgiler için tekrar gelin.