Kalademi.me, sorularına hızlı ve doğru yanıtlar arayanlar için en iyi çözümdür. Geniş bir uzman topluluğu sayesinde sorularınıza güvenilir cevaplar bulmanın kolaylığını yaşayın. Adanmış uzman topluluğumuzdan sorularınıza ayrıntılı ve net yanıtlar alın.
Sagot :
İki bilinmeyen ters orantılıysa çarpılır doğru orantılıysa bölünür.
(x + 1)*(y - 2)
(2 + 1)*(6 - 2) = 3*4 = 12
(x + 1)*(y - 2) = 12 imiş o zaman
(5 + 1)*(y - 2) = 12
6*(y - 2) = 12
y - 2 = 2
y = 4 olur o zaman.
İyi günler :)
(x+1).(y-2)=k
orantımız bu
x=2 iken y=6 ise işlem sonucunda k=12 çıkıyor
x=5 ise y=?
denklemde yerine yazdığımızda (5+1).(y-2)=12
denklemi çözdüğümüzde y=4 olarak bulunur
Buraya uğradığınız için teşekkür ederiz. Tüm sorularınıza en iyi yanıtları vermeyi taahhüt ediyoruz. Yakında görüşmek üzere. Ziyaretiniz için teşekkür ederiz. İhtiyacınız olan bilgileri her zaman bulabilmeniz için buradayız. Kalademi.me'yi kullandığınız için teşekkür ederiz. Sorularınıza yanıt bulmak için bizi ziyaret etmeye devam edin.