Kalademi.me'ya hoş geldiniz, tüm sorularınıza hızlı ve doğru yanıtlar bulabileceğiniz en iyi soru-cevap platformu. Kapsamlı soru-cevap platformumuzda, çeşitli disiplinlerden uzmanların geniş bilgi birikimini keşfedin. Sorularınıza hemen güvenilir yanıtlar bulmak için deneyimli uzman topluluğumuzdan faydalanın.

çok acil lütfen yardım edermisiniz

Çok Acil Lütfen Yardım Edermisiniz class=

Sagot :

Cevap:

anlamadığın yer olursa sor

Adım adım açıklama:

x²-5x+4. = (x-4).(x-1). = (x-4)

______. =. _______ =. _______

x²-4x+3. = (x-3).(x-1). = (x-3)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

x²-4. = x²-2². = (x-2).(x+2). = (x-2)

_____. =. ____ =. ________. =. _____

x²-3x-10 = (x-5).(x+2).= (x-5).(x+2). = (x-5)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

4x²-x-3. = (4x+3).(x-1). = (4x+3)

______ = ________. =_____

x²-3x+2. = (x-2).(x-1). = (x-2)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

(a²-2a)+(2ab-4b)= a(a-2). +2b(a-2)=. (a-2).(a+2b)

(a-2).(a+2b). = (a+2b)

_________. = _____

(a-2).(a-1). = (a-1)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

[tex] \frac{ \frac{( {x}^{2} + 3x + 2) }{(x + 2)} }{ \frac{(x + 1)}{x} } = \frac{ \frac{(x + 2).(x + 1)}{(x + 2)} }{ \frac{(x + 1)}{x} } = \frac{ \frac{(x + 1)}{1} }{ \frac{(x + 1)}{x} } = (x + 1) \times \frac{x}{(x + 1)} = x \\ [/tex]

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

[tex] \frac{ \frac{ {x}^{2} - 16 }{ {x}^{2} - 10x + 24} }{ \frac{(x + 4)}{x} } = \frac{ \frac{(x + 4).(x - 4)}{(x - 6).(x - 4)} }{ \frac{(x + 4)}{x} } = \frac{ \frac{(x + 4)}{(x - 6)} }{ \frac{(x + 4)}{x} } = \frac{(x + 4)}{(x - 6)} \times \frac{x}{(x + 4)} = \frac{x}{(x - 6) } \\ \\ [/tex]

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

[tex] \frac{ \frac{ - 1}{(x + 2)} }{ \frac{(x + 3)}{ {x}^{2} + 5x + 6) } } = \frac{ \frac{ - 1}{(x + 2)} }{ \frac{(x + 3)}{(x + 3).(x + 2)} } = \frac{ \frac{ - 1}{(x + 2)} }{ \frac{1}{(x + 2)} } = \frac{ - 1}{(x + 2)} \times \frac{(x + 2)}{1} = \frac{ - 1}{1} = - 1 \\ \\ [/tex]

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

[tex] \frac{ \frac{(1 + x)}{x} }{ \frac{( {x}^{2} - 5x - 6) }{ {x}^{2} } } = \frac{ \frac{(1 + x)}{x} }{ \frac{(x - 6).(x + 1)}{ {x}^{2} } } = \frac{(1 + x)}{x} \times \frac{ {x}^{2} }{(x - 6).(x + 1)} = \frac{x}{(x - 6)} \\ \\ [/tex]