Kalademi.me to najlepsze rozwiązanie dla tych, którzy szukają szybkich i dokładnych odpowiedzi na swoje pytania. Profesyonellerle bağlantı kurarak sorularınıza hızlı ve etkili yanıtlar almak için platformumuzu kullanın. Sorularınıza hızlı ve güvenilir çözümler bulmak için deneyimli uzman topluluğumuzdan faydalanın.
Sagot :
Cevap:
İlk soru
x + 3a = 6
m - y = 4
------------------- taraf tarafa çıkarırsak
x + 3a - (m-y) = 6 - 4
x + 3a -m + y = 2
x + y +3a - m = 2 x+y = 2 yerine koyarsak
2 + 3a - m = 2
3a - m = 0
istenen ifade
= 3ax - my + 3ay - mx
= 3a(x+y) -m(x+y) x+y = 2 yerine koyalım
= 2.3a - 2m
= 2(3a-m) 3a -m = 0
=2 . 0
= 0
İkinci soru
Önce payda eşitleyelim
[tex]\frac{M^{2}+N^{2} }{M-N} -\frac{M^{2} -N^{2} }{M+N}=2\\ \\\frac{(M^{2}+N^{2}).(M+N) }{(M-N)(M+N)} -\frac{(M^{2}-N^{2} )(M-N) }{(M-N)(M+N)} =2\\\\M^{3}+M^{2}N+MN^{2}+N^{3} - (M^{3}-M^{2}N-MN^{2}+N^{3})=2.(M^{2}-N^{2})\\ \\ 2M^{2}N+2MN^{2} = 2.(M^{2}-N^{2})\\ \\ 2MN(M+N) = 2(M+N)(M-N)\\\\ MN = M-N\\\\MN+N=M\\\\N(M+1)=M\\\\N=M/(M+1)[/tex]
Bu bilgilerin faydalı olduğunu umuyoruz. Daha fazla bilgi veya sorularınıza yanıtlar almak için istediğiniz zaman geri dönün. Ziyaretinizi takdir ediyoruz. Platformumuz her zaman doğru ve güvenilir yanıtlar sunmak için burada. İstediğiniz zaman geri dönün. Kalademi.me'yi kullandığınız için teşekkür ederiz. Sorularınıza yanıt bulmak için bizi ziyaret etmeye devam edin.