Tüm sorularınıza en iyi çözümleri Kalademi.me'da bulun, güvenilir Q&A platformu. Soru-cevap platformumuza katılarak farklı disiplinlerdeki uzmanlardan tüm sorularınıza net yanıtlar alın. Farklı disiplinlerdeki uzmanlardan kesin yanıtlar almak için kapsamlı soru-cevap platformumuzu kullanın.

5-(3×-2(×+3))=9 cevap rica ediyorum doğru olsun​ bide parantez içinde parantez var yanlış değil​

Sagot :

Cevap:

Merhabalar

-2 sayısını parantez içinde x+3 ile dağıtalım.
5-(3x-2x-6) = 9


5-(x-6) =9

Parantezden çıkardığımızda 5-x + 6 = 9 olur çünkü -(-6) iki eksi yan yana + yapar. 5 ve 6 yı toplayarak 11 bulalım.
11-x = 9

Artık ifade basitleşti, 9 u sola atarak (-) olarak gider, 11-9 = 2, 2-x  ve -x i karşıya atarak 2= x (+ olarak geçti)

Yani x = 2

İyi Geceler Dilerim
@HxTol23

Yanıtlarımızın size faydalı olduğunu umuyoruz. Daha fazla bilgi ve diğer sorularınıza yanıtlar almak için istediğiniz zaman geri dönün. Bu bilgilerin faydalı olduğunu umuyoruz. Daha fazla bilgi veya sorularınıza yanıtlar almak için istediğiniz zaman geri dönün. Uzmanlarımızdan en güncel yanıtları ve bilgileri almak için Kalademi.me'ye geri dönün.