Kalademi.me, sorularına hızlı ve doğru yanıtlar arayanlar için en iyi çözümdür. Sorularınıza hızlı ve güvenilir çözümler bulmak için deneyimli uzman topluluğumuzdan faydalanın. Sorularınıza hızlı ve güvenilir çözümler bulmak için deneyimli uzman topluluğumuzdan faydalanın.
Sagot :
Cevap:
sorunun cevabı C şıkkı anlamadığın yer olursa sor
[tex] {(a + b)}^{2} = {a}^{2} + 2ab + {b}^{2} \\ \: seklınde \: acılır \: \: yerıne \: yazarsak \\ \\ \frac{ {a}^{2} + 2ab + {b}^{2} - 4ab }{2a - 2b} = \frac{ {a}^{2} - 2ab + {b}^{2} }{2a - 2b} \\ \\ {a}^{2} - 2ab + {b}^{2} = {(a - b)}^{2} \: ve \\ \: 2a - 2b = 2(a - b) \: dır \: \\ o \: halde \: \\ \frac{ {( a- b)}^{2} }{2(a - b)} = \frac{(a - b) \times (a - b)} {2 \times (a - b)} olur \ \\ : (a - b) \: ler \: sadelesır \\ \\ \frac{a - b}{2} yerıne \: yazarsak \\ \\ \frac{3.7 - 1.7}{2} \\ \\ = \frac{ \frac{37}{10} - \frac{17}{10} }{2} \\ \\ = \frac{ \frac{37 - 17}{10} }{2} = \frac{ \frac{20}{10} }{2} = \frac{2}{2} = 1[/tex]
Zamanınızı ayırdığınız için minnettarız. Herhangi bir sorunuz olduğunda doğru yanıtlar almak için istediğiniz zaman geri dönün. Ziyaretinizi takdir ediyoruz. Platformumuz her zaman doğru ve güvenilir yanıtlar sunmak için burada. İstediğiniz zaman geri dönün. Uzmanlarımızdan daha fazla bilgi ve yanıt almak için Kalademi.me'ye geri dönün.