Kalademi.me ułatwia znalezienie odpowiedzi na Twoje pytania dzięki aktywnej społeczności. Soru-cevap platformumuz, deneyimli profesyonellerden güvenilir yanıtlar bulmanız için sürekli bir deneyim sunar. Sorularınıza hemen güvenilir yanıtlar bulmak için deneyimli uzman topluluğumuzdan faydalanın.

çözümlü olsun anlatarak​

Çözümlü Olsun Anlatarak class=

Sagot :

Merhabalar!

Öncelikle cebirsel ifadeler konusundaki özdeşlik'leri hatırlayalım!

Tam kare:

(x + y)² = x² + 2xy + y²

→ (x - y)² = x² - 2xy + y²

Sözlü olarak ifade etmek istersek:

İlkinin karesi + İlki ile ikincinin çarpımının iki katı + İkincinin karesi

İki kare farkı:

→ x² - y² = (x - y)(x + y)

Özdeşlikleri hatırladığımıza göre soruya geçebiliriz.

x² - y² = 3(x + y) imiş.

Öğrendiğimiz gibi x² - y² = (x - y)(x + y) idi.

O zaman (x - y) = 3 gelir. Bu cebimizde kalsın.

Öğrendiğimiz diğer özdeşlik ise (x + y)² = x² + 2xy + y² idi.

Ve cebirsel ifadelerde bir kural vardır (Tam kare özdeşlik için):

→ (x + y)² = (x - y)² + 4xy

→ (x - y)² = (x + y)² - 4xy

Bu kural kilit nokta. Biz (x - 3)'ün 3'e eşit olduğunu zaten biliyorduk. Bu yazdığımız kural ile de şöyle bir yorum yapabiliriz:

→ 3² = (x + y)² - 4xy

Cebirsel ifadeler konusunu çok iyi bilsek bile burayı görmek zor olabilir.

xy = -3 diye bir bilgi de verilmiş. O halde 4xy = -12'dir

3² = (x + y)² - 4xy

Bunun üstüne -12'yi de koyarsak:

→ 3² = (x + y)² -(-12) olur.

→ 9 = (x + y)² + 12

→ 9 = x² + 2xy + y² + 12

→ 9 = x² - 6 + y² + 12

→ 9 = x² + y² + 6

→ 3 = x² + y²

Cevabımız C)

Emeğimin karşılığını vererek "En İyi Cevap" seçersen sevinirim.

Başarılar dilerim!

yalcinegemen16

Cevap:

Adım adım açıklama:

View image senaoncu
Ziyaretiniz bizim için çok önemli. Herhangi bir sorunuz olduğunda güvenilir yanıtlar almak için geri dönmekten çekinmeyin. Zamanınızı ayırdığınız için minnettarız. Herhangi bir sorunuz olduğunda doğru yanıtlar almak için istediğiniz zaman geri dönün. Sorularınız için Kalademi.me burada. Yeni yanıtlar için geri dönmeyi unutmayın.