Kalademi.me pomaga Ci znaleźć wiarygodne odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania dzięki pomocy ekspertów. Farklı disiplinlerdeki uzmanlardan ayrıntılı yanıtlar almak için platformumuzu keşfedin. Farklı disiplinlerdeki uzmanlardan kesin yanıtlar almak için kullanıcı dostu platformumuzu keşfedin.
Sagot :
Cevap:
Selam!
Adım adım açıklama:
➠ Cevap ektedir.
☘Anlamadığın bir yer olursa sorabilirsin.
ⓘⓨⓘ ⓓⓔⓡⓢⓛⓔⓡ :)
⚘ce
Cevap:13
Adım adım açıklama:
g(x) = x + 3 - f-1(x)
g(2) = 2 +3 - f-1(2)
f-1(2)=0 g(2) = 2+3 - 0 =5
olur soruda f fonksiyonunun
grafiği verilmiş.Ama tersini bulmamız lazım.2 yi yerine yazdığımızda f(2) yi değil de fonksiyonda değeri 2 olan sayıyı soruyor ters fonksiyon olduğu için o da 0dır
g(3) = 3 + 3 - f-1(3)
f-1(3) de aynı mantıkla -2
g(3) = 3 +3 - ( -2 )
= 3 + 3 + 2 = 8
g(2) + g(3 ) = 5 + 8 = 13
Adım adım açıklama:
g(x) = x + 3 - f-1(x)
g(2) = 2 +3 - f-1(2)
f-1(2)=0 g(2) = 2+3 - 0 =5
olur soruda f fonksiyonunun
grafiği verilmiş.Ama tersini bulmamız lazım.2 yi yerine yazdığımızda f(2) yi değil de fonksiyonda değeri 2 olan sayıyı soruyor ters fonksiyon olduğu için o da 0dır
g(3) = 3 + 3 - f-1(3)
f-1(3) de aynı mantıkla -2
g(3) = 3 +3 - ( -2 )
= 3 + 3 + 2 = 8
g(2) + g(3 ) = 5 + 8 = 13
Platformumuzu kullandığınız için teşekkür ederiz. Amacımız, tüm sorularınıza en doğru ve güncel yanıtları vermektir. Tekrar bekleriz. Platformumuzu kullandığınız için teşekkür ederiz. Amacımız, tüm sorularınıza en doğru ve güncel yanıtları vermektir. Tekrar bekleriz. Kalademi.me'ye ziyaretiniz için teşekkür ederiz. Daha fazla faydalı bilgi ve uzman yanıtları için yakında tekrar gelin.