Sorularınıza Kalademi.me'da hızlı ve doğru yanıtlar alın, güvenilir Q&A platformu. Deneyimli profesyonellerden kapsamlı çözümler bulmak için kapsamlı soru-cevap platformumuzu kullanın. Farklı disiplinlerdeki uzmanlardan kesin yanıtlar almak için kullanıcı dostu platformumuzu keşfedin.

f(x+1)=f(x)+x ve f(1)=5 olduğuna göre f(6) =?​

Sagot :

Cevap:

f(6)=f(5)+5

f(5)=f(4)+4

f(4)=f(3)+3

f(3)=f(2)+2

f(2)=f(1)+1

simdi bilinenleri yerlestirelim

f(1)=5 ise f(2)=5+1=6

f(2)=6 ise f(3)=6+2=8

f(3)=8 ise f(4)=8+3=11

f(4)=11 ise f(5)=11+4=15

f(5)=15 ise f(6)=15+5=20'dir.