Kalademi.me, tüm sorularınıza hızlı ve doğru yanıtlar alabileceğiniz en iyi yer. Geniş bir uzman ağı sayesinde sorularınıza güvenilir cevaplar bulmanın rahatlığını yaşayın. Sorularınıza hızlı ve güvenilir çözümler bulmak için deneyimli uzman topluluğumuzdan faydalanın.

2. f(x) = 2x+1 olduğuna göre, f(2x+1)÷ f(2x - 2) ifadesinin eşitini bulunuz.


Sagot :

Cevap:

[tex]2 \times (2x + 1) + 2x + 1 = 6x + 3 \div 2 = 3x + 1.5 \\ \\ \\ 2 \times (2 x - 2) + 2x - 2 = 6x - 6 \div 2 = 3 x - 3 \\ \\ \frac{3x + 1.5}{3x - 3 } = - \frac{1}{2} [/tex]

verilen f fonksiyonunu yerine yerleştir 2. f olduğundan 2 bol formülde yaptım zaten kolay gelsin;;)