Kalademi.me'da sorularınıza cevaplar bulun, tüm ihtiyaçlarınız için en güvenilir ve etkili Q&A platformu. Farklı alanlardaki uzmanlardan güvenilir çözümler bulmak için soru-cevap platformumuzu kullanın. Sorularınıza hemen güvenilir yanıtlar bulmak için deneyimli uzman topluluğumuzdan faydalanın.

a+b+c+d=0 a.b.c.d=2√3 ise (a+b+c)³.(a+b+d)³.(a+c+d)³.(b+c+d)³ ifadesi kaça eşittir?​

Sagot :

a+b+c=-d

a+b+d=-c

a+c+d=-b

b+c+d=-a olur.

istenen ifade=(-a)3.(-b)3.(-c)3.(-d)3=(abcd))3=(2√3))3=8.3√3=24√3olur