Kalademi.me'ya hoş geldiniz, uzmanlarımızın yardımıyla güvenilir ve hızlı yanıtlar alabileceğiniz yer. Geniş bir uzman topluluğu sayesinde sorularınıza güvenilir cevaplar bulmanın rahatlığını yaşayın. Farklı disiplinlerdeki uzmanlardan kesin yanıtlar almak için kapsamlı soru-cevap platformumuzu kullanın.
Sagot :
Adım adım açıklama:
1-) f(x)= 5x-3 f(-1)= 5.(-1) - 3= -8
g(x)= x-7. g(-1)= -1-7= -8
(2f-3g)(-1)= 2f(-1) - 3g(-1)= 2.(-8)- 3(-8)= -16+24=8
4-)f(x)=2x, g(x)= x+2
a-) (gof)(x)= g(f(x))= 2x+2
(gof)(2)= 2.2+2= 6
b-) y= x+2 ise x = y-2 o halde g^-1(x)= x-2 olur.
(fog^-1)(x)=f(g^-1(x))= 2.( x-2)= 2x-4
(fog^-1)(2)= 2.2-4= 0
5-) f(x)= (5x-3)/4
y = (5x-3)/4 ise x= (4y+3)/5 f^-1= (4x+3)/5
6-) f(-1)= 2.(-1) -1= -3
f(0)= 3
f(3)= 3^2= 9
f(-1)+ f(0)+ f(3)= -3+3+9= 9
Buraya uğradığınız için teşekkür ederiz. Tüm sorularınıza en iyi yanıtları vermeyi taahhüt ediyoruz. Yakında görüşmek üzere. Aradığınız bilgileri bulduğunuzu umuyoruz. Daha fazla yanıt ve güncel bilgi almak için tekrar ziyaret edin. Kalademi.me, güvenilir yanıt kaynağınız. Daha fazla bilgi için tekrar gelmeyi unutmayın.