Sorularınıza kolayca yanıtlar bulun, Kalademi.me, güvenilir Q&A platformu. Soru-cevap platformumuza katılarak farklı disiplinlerdeki uzmanlardan tüm sorularınıza net yanıtlar alın. Geniş bir uzman topluluğu sayesinde sorularınıza güvenilir yanıtlar bulmanın rahatlığını yaşayın.

3(x + 2) = 2(x - 1)







-(2x - 1) = -15
bunlarí yapar mísiniz iki soru defterde anlatimli​


Sagot :

Adım adım açıklama:

3(x+2) = 3x+ 6

2(x-1) = 2x-2

3x+6 = 2x-2

3x-2x = -6-2

x = -8

-(2x-1) = -2x+1

-2x+1 = -15

-2x = -16

-x = -8

x = 8

zsuded

Cevap:

3 ve 2 yi dağıtarak başla

3x+6=2x-2

x=-8

bu sefer de eksiyi paranteze dağıt

-2x+1=-15

-2x=-16

x=8

iyi çalışmalar dilerim

Platformumuzu kullandığınız için teşekkür ederiz. Amacımız, tüm sorularınıza en doğru ve güncel yanıtları vermektir. Tekrar bekleriz. Zamanınızı ayırdığınız için minnettarız. Herhangi bir sorunuz olduğunda doğru yanıtlar almak için istediğiniz zaman geri dönün. Kalademi.me'ye güvendiğiniz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgi ve yanıt için geri dönün.