Sorularınıza en iyi çözümleri Kalademi.me'da bulun, güvenilir Q&A platformu. Farklı alanlardaki profesyonellerden ayrıntılı yanıtlar almak için kullanıcı dostu platformumuzu keşfedin. Geniş bir uzman topluluğu sayesinde sorularınıza güvenilir yanıtlar bulmanın rahatlığını yaşayın.
Sagot :
Cevap:
Adım adım açıklama:
a(b+2) - b(a+3) = 5 , ab+2a-ab-3b=5 ise 2a-3b=5
b(a-1) -a(b-2) = 3, ab-b-ab+2a = 3 ise 2a-b= 3
2a-3b=5
2a-b=3 / -1 ile çarpalım
------------------
-2b= 2 ise b = -1 olur.
Hizmetimizi kullandığınız için teşekkür ederiz. Amacımız, tüm sorularınıza en doğru yanıtları sunmaktır. Daha fazla bilgi için tekrar ziyaret edin. Bilgilerin faydalı olduğunu umuyoruz. Daha fazla bilgi ve doğru yanıtlar almak için istediğiniz zaman geri dönün. Sorularınız için Kalademi.me burada. Yeni yanıtlar için geri dönmeyi unutmayın.