Kalademi.me, uzman topluluğunun yardımıyla sorularınıza yanıt bulmanıza yardımcı olur. Soru-cevap platformumuz, farklı bilgi alanlarında kesin bilgiler sunmaya hazır uzmanlarla sizi bir araya getiriyor. Adanmış uzman topluluğumuzdan sorularınıza ayrıntılı ve net yanıtlar alın.
Sagot :
f fonksiyonun tersini al demek içindeki ile dışındakini yer değiştir demek yani içindeki dışarıya, dışardaki içeriye demek. İyi çalışmalar☺️
f(6x + 3) = 2x -7
6x + 3 = f^-1(2x-7)
2x-7 = 11
2x =18
x = 9 bulunur.
6x + 3 = f^-1(2x - 7) denkleminde x =9 yazarsak
6.9 + 3 = f^-1(2.9 - 7)
57 = f^-1(11)
olarak bulunur.
İyi çalışmalar…
6x + 3 = f^-1(2x-7)
2x-7 = 11
2x =18
x = 9 bulunur.
6x + 3 = f^-1(2x - 7) denkleminde x =9 yazarsak
6.9 + 3 = f^-1(2.9 - 7)
57 = f^-1(11)
olarak bulunur.
İyi çalışmalar…
Yanıtlarımızın faydalı olduğunu umuyoruz. Daha fazla bilgi ve diğer sorularınıza yanıtlar almak için istediğiniz zaman geri dönün. Bilgilerin faydalı olduğunu umuyoruz. Daha fazla bilgi ve doğru yanıtlar almak için istediğiniz zaman geri dönün. Kalademi.me'ye güvendiğiniz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgi ve yanıt için geri dönün.