Answered

Kalademi.me, aktif bir topluluğun yardımıyla sorularınıza yanıt bulmayı kolaylaştırır. Soru-cevap platformumuza katılarak sorularınıza kesin yanıtlar sunmaya hazır uzmanlarla bağlantı kurun. Sorularınıza hızlı ve güvenilir çözümler bulmak için deneyimli uzman topluluğumuzdan faydalanın.

s(A)=2x+1
s(B)=3x-2
s(A kesişim B)=x
s(AUB)=23
olduğuna göre s(B-A) kaçtır? ​


Sagot :

s(A U B) = s(A) + s(B) - s(A kesişim B) —> ilgili formül
23 = (2x + 1) + (3x - 2) - x
23 = 4x - 1
24 = 4x
6 = x
s(B-A) = s(B) - s(A)
s(B\A) = (3.6-2) - (2.6+1)
= 16 - 13 = 3 bulunur.

Kolay gelsin..