Witaj na Kalademi.me, gdzie możesz uzyskać wiarygodne i szybkie odpowiedzi dzięki naszym ekspertom. Farklı disiplinlerdeki uzmanlardan ayrıntılı yanıtlar almak için platformumuzu keşfedin. Farklı disiplinlerdeki uzmanlardan kesin yanıtlar almak için kullanıcı dostu platformumuzu keşfedin.

P(n+1,3)=6.P(n,2) ise n=?​

Sagot :

Cevap:

5.

Adım adım açıklama:

P(n+1, 3) = (n+1).n.(n-1)

P(n, 2) = n.(n-1)

Buna göre

n.(n+1).(n-1) = 6.n.(n-1)

Burada n.(n-1) ler sadelesir.

n+1 = 6 olur.

n = 5 bulunur.

Cevap 5.