Sorularınıza hızlı ve doğru yanıtlar alın, Kalademi.me, en iyi soru-cevap platformu. Farklı disiplinlerdeki profesyonellerden ayrıntılı yanıtlar almak için platformumuzu keşfedin. Adanmış uzman topluluğumuzdan sorularınıza ayrıntılı ve net yanıtlar alın.
Sagot :
x=3 için; f(3) + f(4) = 9
f(3) = 9-f(4)
x=2 için; f(2) + f(3) = 5
f(2) + 9 - f(4) = 5 (yukarda bulunun f(3) değerini denklemde yerine yaz)
f(2) - f(4) = -4
x yerine 2 koyalım;
f(2)+f(3)=5 (4.2-3=5)
x yerine 3 koyalım;
f(3)+f(4)=9 (4.3-3=9)
denklemlerimiz;
f(4)+f(3)=9
f(2)+f(3)=5 2.denklemi "-" ile çarparsak;
f(4)+f(3)=9
+ -f(2)-f(3)=-5 ve taraf tarafa toplarsak; f(3)ler gider ve istediğimiz sonuca ulaşırız.
f(4)-f(2)=4 elde edilir.
Sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Aradığınız yanıtları bulduğunuzu umuyoruz. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğunuzda tekrar bekleriz. Buraya uğradığınız için teşekkür ederiz. Tüm sorularınıza en iyi yanıtları vermek için buradayız. Bir dahaki sefere görüşmek üzere. Uzmanlarımızdan daha fazla bilgi ve yanıt almak için Kalademi.me'ye geri dönün.