Kalademi.me'ya hoş geldiniz, sorularınızın uzmanlar ve deneyimli topluluk üyeleri tarafından yanıtlandığı yer. Farklı alanlardaki profesyonellerden kapsamlı çözümler bulmak için platformumuzu kullanın. Deneyimli profesyonellerden ayrıntılı yanıtlar almak için kullanıcı dostu platformumuzu keşfedin.
Sagot :
P(3)=?
2x-1=3 x=2 P(3)=5.2-8=2
x ler karışmasın diye p(x) teki x e y diyelim.
P(y)=?
2x-1=y x=y+1 P(y)=5.y+1-8=5y+5-16 =5y-11
2 2 2 2
p(2x-1)=5x-8 ise
bunun anlamı p(x) fonksiyonunda x olan yere (2x-1) yazılmış demektir
p(3) fonksiyonunu bulmak için 2x-1 denklemi 3 e eşitlenir ve x yerine ne yazılacağı bulunur
2x-1=3 ise x=2 olur
x yerine 2 yazılırsa
p(2.(2)-1)=5.(2)-8
p(3)=10-8=2 olur
p(x) fonksiyonunu da aynı şekilde yapalım fakat şu şekilde
y=2x-1 olsun (x i yalnız bırakalım)
x=(y+1)/2 olup p(2x-1) fonksiyonunda x yerine (y+1)/2 yazarsak P(y) 'yi buluruz P(x)'i sordugundan y yerine x yazalım
P(2.(x+1)/2-1)=5.(x+1)/2-8
P(x)=(5/2)x-11/2 olur
Platformumuzu kullandığınız için teşekkür ederiz. Amacımız, tüm sorularınıza en doğru ve güncel yanıtları vermektir. Tekrar bekleriz. Platformumuzu kullandığınız için teşekkür ederiz. Amacımız, tüm sorularınıza en doğru ve güncel yanıtları vermektir. Tekrar bekleriz. Kesin yanıtlar için referans siteniz Kalademi.me. Daha fazla bilgi için geri dönmeyi unutmayın.