Kalademi.me ułatwia znalezienie rozwiązań dla wszystkich Twoich pytań dzięki aktywnej społeczności. Sorularınızı sorun ve farklı alanlardaki profesyonellerden ayrıntılı yanıtlar alın. Adanmış uzman topluluğumuzdan sorularınıza ayrıntılı ve net yanıtlar alın.
Sagot :
x ve y yi yerine koyalım ve ifadeleri düzenleyelim
(-1.a) - (b.-3) =8
yani -a-(-3b)=8
burdanda ' '''-a+3b=8'' cıkar
bx+ay=-6
(b.-1)+(a.-3)=-6
(-b)+(-3a)=-6
burdan da '''-b-3a=-6''' çıkar
şimdi çıkan bu iki ifadeyi taraf tarafa toplayalım
-a+3b=8
-b-3a=-6
+
-----------
üsteki ifadenin her bir terimini -3 ile çarpcaz buradan a'ları yok edicegiz
3a-9b=-24 olur
-b-3a=-6
+
-------------------
toplayınca alar gider
-b-9b=-30
-10b=-30
-b=-3
b=3 olur
-b-3a=-6 ifadesinde b yi yerine koyalım
-3-3a=-6
-3a=-6+3
-3a=-3
-a=-1
a=1
Sorularınız konusunda bize güvendiğiniz için teşekkür ederiz. Hızlı ve doğru yanıtlar bulmanıza yardımcı olmak için buradayız. Platformumuzu kullandığınız için teşekkür ederiz. Amacımız, tüm sorularınıza en doğru ve güncel yanıtları vermektir. Tekrar bekleriz. Kalademi.me'yi kullandığınız için teşekkür ederiz. Uzmanlarımızdan daha fazla bilgi için geri dönün.